Markenheem Academie

Leren en ontwikkelen

Of je nu verpleegkundige, verzorgende, gastvrouw of horecamedewerker bent; als medewerker van Markenheem maak je het verschil in het leven van mensen. We nemen ons werk daarom heel serieus. Met opleidingen, stages, leerplaatsen en doorgroeimogelijkheden geven we jou als medewerker, stagiair of leerling, alle ruimte om uit te blinken in ons mooie vak. Elke dag opnieuw!

In de Achterhoek zorgen we ‘veur mekaor’.. Past de zorg bij jou?

Blijven groeien als medewerker van Markenheem

Ouderenzorg is een vernieuwend vak. Gelukkig, want zo kunnen we onze cliënten steeds beter helpen. We vinden het daarom belangrijk dat je als medewerker steeds op de hoogte blijft van alle nieuwe technieken. Zo blijven we vakmanschap leveren én blijft je werk altijd interessant! Bij Markenheem word je daarom regelmatig uitgenodigd voor een opleiding of cursus in de Markenheem Academie. De inspirerende plek waar je samen met je collega’s steeds weer nieuwe dingen leert.

Nieuw talent in ouderenzorg

Iedereen die ons enthousiasme over ouderenzorg deelt, heten we van harte welkom in ons mooie vak. Als SBB-erkend leerbedrijf, geven we leerlingen van het Graafschap College, Aventus, het Rijn-IJssel College en andere opleidingen graag de kans om ons vak bij ons te leren.

Een leuke BOL-stageplaats
Nieuwe talenten zoals jij, zijn onmisbaar in ons vak. We nemen daarom graag de tijd om jou als BOL-stagiair alles te leren over ons mooie werk. Lees meer

Direct als BBL-leerling in dienst
Als jij beter leert door te dóen, is ons BBL-traject voor verzorgenden en verpleegkundigen wat voor jou! Vanaf dag één ben je onderdeel van ons team. Lees meer

Een overstap naar ons mooie vak

Werk je nu in een andere sector en overweeg je een overstap naar ons mooie vak? Of heb je eerder gewerkt als verzorgende of verpleegkundige en wil je weer terug? Dat juichen we natuurlijk toe! Als je ons enthousiasme voor ouderenzorg met ons deelt en zin hebt om veel te leren, dan maken we graag kennis met je. We vertellen je graag wat het werken bij Markenheem inhoudt, hoe onze Gepersonaliseerde Praktijkgerichte Leerroute voor zij-instromers eruit ziet en welke kansen we je bieden. Bovendien ben je van harte welkom om eens een dagje te komen kijken. Neem gerust eens contact op via 0314 – 237 082.

Gepersonaliseerd Praktijkgericht Leren

Het Graafschap College en Markenheem bieden de opleiding Gepersonaliseerd Praktijkgericht Leren, ook wel de zij-instroomgroep genoemd. Doel: een Verzorgende IG diploma. Een mooie samenwerking én onderdeel van de Markenheem Academie.

De opleiding is gepersonaliseerd. Dat wil zeggen: elke deelnemer volgt zijn of haar eigen leerroute naar een Verzorgende IG diploma. Alleen de manier waarop en de tijd –
twee tot drie jaar – die een deelnemer erover doet is verschillend. Blijkt halverwege dat een Verzorgende IG diploma niet haalbaar is, dan behoort doorgaan voor een Helpende diploma zeker tot de mogelijkheden.

De opleiding is een combinatie van werken én leren. Deelnemers gaan één dag per week naar school; daarnaast werken zij 20 uur per week binnen Markenheem. Elke deelnemer heeft gedurende de opleiding minimaal twee verschillende praktijkplaatsen. Ook worden zij vanuit Markenheem intensief begeleidt door gecertificeerde praktijkcoaches en werkbegeleiders. Vanuit het Graafschap College zijn twee docenten aan de GPL-groep verbonden. Zij begeleiden de deelnemers, in nauwe samenwerking met de praktijkcoaches, door de opleiding heen. Het diploma dat een deelnemer aan het eind van het traject ontvangt is van het Graafschap College in Doetinchem.

Om in aanmerking te komen voor het traject volgt eerst een kennismakingsgesprek, daarna ondergaan de geselecteerde kandidaten een AMN talentscan bij het Graafschap Collega. Met de talentscan wordt achterhaald of het opleidingsniveau Verzorgende IG passend is, en het geeft een beeld van hun capaciteiten en persoonlijke kenmerken. Om deelnemers de juiste begeleiding te bieden, kunnen in totaal 20 zij-instromers deelnemen aan het traject Gepersonaliseerd Praktijkgericht Leren.

Het Markenheem Trainingscentrum

Medewerkers van Markenheem willen groeien. Elke dag een stukje beter worden in hun vak. Dat doen ze door van elkaar te leren, naar cliënten te luisteren en continu te blijven vernieuwen. Om die ambitie de ruimte te geven, openden we in 2019 ons eigen Markenheem Trainingscentrum aan de Zuivelweg 2A in Zelhem. Lees meer

Kennis delen in het Wijkleercentrum

Samen met diverse zorginstellingen, waaronder Markenheem, introduceerde het Graafschap College in 2018 het Wijkleercentrum. Met het Wijkleercentrum willen we onze medewerkers, maar ook andere professionals, de ruimte geven om continu van én met elkaar te blijven leren. Lees meer